Tips om vlot

‌JE RIJBEWIJS te halen
2021 wordt jouw jaar!
De crisis raakt ons helaas allemaal.. Er zijn daardoor veel onzekerheden over hoe je het halen van je rijbewijs het beste aan kunt pakken. Wij geven je graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij, zodra we weer op pad mogen, direct kunt starten en toch snel je rijbewijs op zak kunt hebben . 
‌‌√  Door Corona lange wachttijden bij het CBR:
‌     
Zowel de theorie- als praktijkexamens zijn afgelopen jaar een periode uitgesteld. Hierdoor heeft het CBR een achterstand opgelopen, en er is nauwelijks capaciteit om deze achterstand weer in te halen. Helemaal nu met de 2e lockdown word er verwacht dat de wachttijden nog verder zullen oplopen. Dit heeft natuurlijk direct gevolgen voor het verloop van je rijopleiding, want het is niet praktisch om lang te moeten wachten tussen je rijlessen en je praktijkexamen. 

Wij zetten op een rijtje welke stappen er genomen moeten worden, en in welke volgorde je deze het beste kunt nemen:

1. Meld je op tijd aan voor je rijlessen:

‌Ben je van plan dit jaar je rijbewijs te halen? Dan is het verstandig om je alvast aan te melden bij ons, en aan te geven op welke tijden en wanneer je beschikbaar bent. Ben je bijvoorbeeld een periode veel vrij, of vaker beschikbaar om te lessen? Geef dit op tijd aan en dan kunnen wij (ver) van te voren een planning met je maken zodat je verzekerd bent van een plekje. 
‌Je praktijkexamen kan pas aangevraagd worden nadat je je theoriecertificaat hebt gehaald. 

2. Begin dus direct met leren voor je theoriecertificaat, voordat je begint met rijlessen:

‌Verwacht wordt dat de wachttijden bij het CBR voor theorie examens tussen de 1,5 tot 3 maanden zal gaan worden. In 2020 is dit helaas ook gebleken waardoor veel mensen niet verder konden met rijlessen. Mocht je dus niet in 1x slagen dan ben je met een beetje pech dus meteen erg lang bezig met je rijbewijs. Je kunt nu nog geen examen doen, maar voorbereiden kan natuurlijk wel, en daarmee ga je heel veel tijd winnen!
‌ Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig, en dat is voor bijna iedereen genoeg tijd om je rijbewijs te halen.

‌Thuis leren over een langere periode heeft een flink aantal voordelen. Je kennis van de theorie komt in je lange termijngeheugen, waardoor je als je het onverhoopt niet in 1x haalt de 2e keer een veel grotere kans van slagen hebt! Daarnaast is het natuurlijk tijdens het autorijden ook over 10 jaar nog steeds belangrijk om de kennis van de verkeersregels direct paraat te hebben. 

‌Wij werken samen met Itheorie, de beste cursus die er is om je theorie vlot, leuk en interactief te halen. Wij bieden deze nu aan tegen gereduceerd tarief, van 59 voor 29 euro! 

3. Turbocursus? Trap er niet in!

‌Het klinkt heel verleidelijk, even in een ochtendje je theoriecertificaat halen. Maar er zijn een aantal problemen: 

Het is ontzettend duur! 
‌Deze cursussen kosten al gauw rond de 150 euro, terwijl een theorie examen 37 euro kost. Dat betekent dat er in 4 uur tijd meer dan 100 euro gerekend word om te leren hoe je de vragen bij het CBR met een beetje "vals" spelen goed kunt beantwoorden.
‌Er word beloofd dat iedereen slaagt, in de praktijk zien wij dat dit lang niet altijd het geval is. Dan gooi je dus 150 euro weg!

‌De wachttijden zijn vaak langer!
‌Er zijn vaak wachtlijsten, en er wordt een voorlopige planning gehanteerd. Wat dit betekent is dat je op de lijst gezet word voor een cursus, maar dat deze op het laatste moment geannuleerd wordt omdat er geen theorie examens beschikbaar zijn op dat moment.
‌Er wordt dus van alles beloofd, maar dit kan vaak niet worden waargemaakt. Dit levert jou frustratie op, en natuurlijk ook een langere wachttijd. In de tussentijd had je zelf natuurlijk allang een plek kunnen reserveren bij het CBR..

‌Wij hopen dat je met deze informatie wat duideljkheid hebt over het halen van je rijbewijs in deze rare tijd. Mocht je nog vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen!
‌ 

‌     
‌ 
TO DO LIST
werk in deze volgorde en dan ben je een eind op weg!
Aanmelden rijopleiding en theoriecursus:
 (geef hier aan dat je gebruik wilt maken van de aanbieding)
klik

Aanvragen theorie examen:
www.mijncbr.nl

aanvragen digid:
www.digid.nl

‌inloggen theoriecursus:
www.itheorie.nl
Meer informatie?
vul hier je gegevens in, dan bellen we je zo snel mogelijk.
Bedankt voor je aanmelding! 
‌We nemen snel contact met je op.
Verstuur
Overtuig jezelf!
‌neem contact opbel:  06 526 891 44